divendres, 16 d’octubre del 2009

Viquipèdia




La Wikipedia és una web que s'utilitza com a enciclopèdia i hi ha continguts lliures. La Wikipedia es mostra en diferents idiomes, com és el cas d'en català, la viquipèdia,i d'en castellà, la Wikipedia, la enciclopedia libre.

A la Wikipedia es poden utilitzar varis idiomes, i segons quin es fa servir hi hauran més articles publicats, com és el cas de la web amb anglès.
Si es busca la mateixa paraula però en diferents idiomes, el resultat serà que hi ha diferent informació i varien les imatges, ja que la gent que ho escriu és diferent i el seu punt de vista és diferent, i també la informació que té cadascú pot ser o no més amplia que la del altre.

Quan és participa a la Wikipedia sempre s'ha de donar referència del que s'ha publicat, per així donar credibilitat d'allò que diem. D'altra banda, quan un en fa ús, també s'ha de buscar la referència de la informació, però a vegades pot posar falta de referències.

A la Wikipedia, en algun article que has llegit i creus que hi pots afegir informació o canviar-ho a millor, és pot fer. I com anteriorment he comentat, s'ha de donar referència del que s'ha aportat.
Els textos que és troben són fiables, i normalment és troben en bon estat, ja que hi ha gent que fa voluntariat digital i en fa un seguiment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada