dimecres, 21 d’octubre del 2009

Seminari 20 d'octubre

Com és de costum, al començament de la sessió s'explica un conte.

Aquest cop ha estat La rateta presumida, narrat per la Maria. L'ha llegit i ho ha fet força bé, posant-hi les veus corresponent, segons l'animal que intervenia. Ens ha sorprès a tots, perquè ens esperàvem un final conegut, però ella ha escollit una altra versió.
Hem estat comentant, que diríem si un infant ens diu que el conte no acaba d'aquella manera. I vam dir que podríem explicar que és un altre final, que n'hi ha diferents. I proposar que expliqui la seva versió, i fer-los participar a l'activitat.



Durant l'altra part de la sessió, vam estar comentant el llibre d'Educació i vida quotidiana, escrit per Eulàlia Bosch. Vam dir que ens havia semblat i si ens havia agradat. Quasi tots vam coincidir, que hi havia assaigs que s'ens feien més feixucs de llegir que d'altres, perquè l'autora hi donava més voltes al tema i ho feia més rebuscat.


Desprès, cadascú va nombrar els dos assaigs que havíem explicat en el treball, i vam dir el motiu pel qual els havíem escollit. I si més d'un havien escollit el mateix ho comentàvem i veiem els diferents punts de vista.

Aquest llibre és força interessant, ja que tracta sobre l'educació des de varies perspectives i des de situacions diferents, i descobreixes temes que et fan reflexionar.

Frase de la sessió: "L'educació consisteix a escoltar als nens i deixar-se dur pels encants dels seus dubtes" del llibre Educació i vida quotidiana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada