diumenge, 22 de novembre del 2009

Centre d'Estudis Joan XXIII

Dijous 19 de novembre vam anar al Centre d'Estudis Joan XXIII a l'Hospitalet de Llobregat, al barri de Bellvitge.

Vam començar a la Sala d'actes i ens van fer una explicació del funcionament del centre, que s'imparteix i ens van remarcar els principis bàsics de l'etapa d'educació infantil.
És un centre amb atenció personalitzada, amb innovació pedagògica i Tic's. Treballen en xarxa. I és una escola associada a la UNESCO i tenen relacions internacionals.

Principis bàsics de l'etapa d'Educació Infantil:
  • Procurar que l'infant es senti estimat, respectat i escoltat. Treballant sobretot el procés d'adaptació de l'infant a l'escola.
  • Respectar el nivell maduratiu de cada nen. Treballant l'atenció a la diversitat, la relació amb les famílies i les orientacions del departament d'orientació.
  • Despertar l'interès per aprendre, a través de projectes, racons, jocs, plàstica, Tic i el treball cooperatiu.

Després vam fer una visita a l'escola a les aules d'infantil i al CETEI:

Aules: Els infants estaven en grups reduïts en diversos espais: a l'aula fent exercicis amb la pissarra digital, al passadís fent activitats plàstiques, fent racons fora de l'aula , fent psicomotricitat o a l'aula amb els llibres digitals. Els que utilitzaven les pissarres digitals ho feien d'un en un, mentre la resta feia altres activitats i anaven rotant.



CETEI (Centre de Tecnologies Iduarte): On hi vam poder veure totes les instal.lacions, hi havia aules amb ordinadors per poder-hi treballar, aules informàtiques per a gent gran,... és un servei per familiaritzar amb les tecnologies a la gent que viu al barri i té manca de recursos.

Experiència personal: La visita a les aules em va sorprendre força, ja que encara no havia vist personalment les pissarres digitals i al veure als infants el domini que tenien amb elles, són un recurs més a l'aula.
Penso que durant la xerrada a la sala d'actes, en havien de parlar més sobre aquest tema i amb quina didàctica funcionen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada